Τύποι φωτοβολταϊκών συστημάτων

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα τροφοδοσίας γενικά ταξινομούνται σύμφωνα με τις λειτουργικές και επιχειρησιακές τους απαιτήσεις, τις ρυθμίσεις παραμέτρων τους, και τον τρόπο με τον οποίο η συσκευή είναι συνδεδεμένη με άλλες πηγές ενέργειας και τα ηλεκτρικά φορτία. Οι δύο κύριοι τύποι φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι τα διασυνδεδεμένα ή διαδραστικά συστήματα και τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα.
Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να σχεδιαστούν για να παρέχουν συνεχές ρεύμα και / ή εναλλασσόμενο ρεύμα, μπορούν να λειτουργούν διασυνδεδεμένα με ή ανεξάρτητα από το δίκτυο κοινής ωφελείας, και μπορούν να συνδεθούν με άλλες πηγές ενέργειας και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα

Τα διασυνδεδεμένα ή κοινής ωφελείας-διαδραστικά συστήματα φωτοβολταϊκών είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν παράλληλα και συνδεδεμένα με το ηλεκτρικό δίκτυο. Το πρωτεύον στοιχείο σε αυτόν τον τύπο φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι ο μετατροπέας ή μονάδα μετατροπής (PCU). Η PCU μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που παράγουν οι συστοιχίες φωτοβολταϊκών σε εναλλασσόμενο ρεύμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ποιότητας τάσης και της ισχύος του ηλεκτρικού δικτύου, και αυτόματα σταματάει την παροχή ενέργειας στο δίκτυο όταν το δίκτυο κοινής ωφελείας δεν είναι ενεργοποιημένο.

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν ανεξάρτητα από το ηλεκτρικό δίκτυο κοινής ωφελείας, και γενικά ο σχεδιασμός και το μέγεθος τους ανταποκρίνεται στην παροχή ορισμένων DC και / ή AC ηλεκτρικών φορτίων. Αυτοί οι τύποι συστημάτων μπορεί να τροφοδοτούνται από μια συστοιχία φωτοβολταϊκών μόνο, ή μπορούν να χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια.

Η απλούστερη μορφή αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος αποτελεί η άμεση σύζευξη του συστήματος, όπου η έξοδος DC μιας φωτοβολταϊκής μονάδας ή συστοιχίας πάνελ συνδέεται άμεσα με το φορτίο DC. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αποθήκευση ηλεκτρική ενέργειας (μπαταρίες) σε άμεσα συνδυαστικά συστήματα, το φορτίο λειτουργεί μόνο κατά τις ώρες που υπάρχει το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο τύπος φωτοβολταϊκών συστημάτων αφορά κοινές εφαρμογές, όπως τους ανεμιστήρες εξαερισμού, τις αντλίες νερού, και τις μικρές αντλίες κυκλοφορίας για ηλιακά συστήματα θέρμανσης νερού.

Η επιλογή του κατάλληλου τύπου φωτοβολταϊκών συστημάτων θα πρέπει να βασιστεί στο σκοπό για τον οποίο εγκαθιστά κάποιος πάνελ φωτοβολταϊκών συστημάτων, και να γίνει συνειδητή επιλογή ανάλογα με το αν ο κύριος σκοπός είναι η κερδοφορία ή το ζητούμενο είναι και η οικολογική προσέγγιση της παραγωγής ενέργειας.f
Οι κλάδοι που θεωρούμε ότι αξίζουν την προσοχή σας είναι οι εξής:

Οnline delivery Φαγητού  Pizza Fan  Domino's Pizza 

Ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά είδη  E-Gadgets  Public,  Mediamarkt  e-shop.gr,

----------------------- Eνώ η επίσκεψη στο Super Market είναι από τις αγάπημενες μας συνήθειες, οι online επιλογές supermarket που κάνουν παράδοση κατ' οίκον μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας. Βρες στο ΚΡΗΤΙΚΟ τρόφιμα ή στο Shop365.gr, όλα τα υπόλοιπα είδη για το σπίτι που μπορεί να χρειαστείς και απόλαυσε το προνόμιο της παράδοσης κατ'οίκον. -----------------------

Πολυκαταστήματα Online Αγορών  Ali Express, Plus4You, e-shop.gr,

Site Προσφορών  GoodDeals. Snatch  

Online Φαρμακεία & Kαλλυντικά   Pharmacy OnlineshopPharmagoodsPharmasofiaPharm24, Gallery De Beaute 

Οπτικά - Φακοί Επαφής  fakoi-epafhs.gr  lentiamo   Alensa.

Εξειδικευμένη Περιποίηση Μαλλιών  HairWay Beauty

Βιβλία & Αναλώσιμα Public,  Εκδόσεις Διόπτρα,  Ιανό,  OmniGraphStores

Παιδικά παιχνίδια  Moustakas Toys, και Trampolino,

Παιδική μόδα & Παιδικά Ρούχα / Παπούτσια   Αlouette.   Mini Raxevsky  Myshoe 

Βρεφική - Παιδική φροντίδα Στο Agora.net.gr  ReadyForBaby,

Βρεφικές Πάνες, Πάνες Ενηλίκων  Agnotis  SuperPanes 

Ένδυση  Buldoza SportCafe  προσφορές  FashionMix,  Blooza.gr ,  ChicaClothing  SugarFree

Παπούτσια  Buldoza,  Myshoe  ChicaClothing  Inshoes.gr

Mόδα & Αθλητικά είδη  Bodytalk,  Buldoza,  Sportsfactory. Footshirts 

Επώνυμες Μάρκες 99 Fashion Brands, και φυσικά το BrandsGalaxy.  

Προσφορές Ρούχα Παπούτσια  BrandsGalaxy 

Είδη σπιτιού & διακόσμησης  House ArtBuldoza  VerouchisHome 

Η λίστα θα εμπλουτίζεται συνεχώς —————-

Φωτοβολταϊκά

Comments are closed.

Ένα Λεπτό! Έκανες Εγγραφή στο NewsLetter μας
για να Λαμβάνεις Κάθε Βδομάδα τις Καλύτερες Προσφορές Μας στο E-Mail Σου?

* Διεύθυνση Email: