Καταφύγιο Μπάφι Πάρνηθας

Προσφορά μόνο με 30€ για ένα διήμερο που περιλαμβάνει μία διανυκτέρευση μία πεζοπορία με έμπειρο ξεναγό,1 πρωινό, 1 μεσημεριανό και 1 βραδινό στο μαγευτικό καταφύγιο Μπάφι που βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, στον πυρήνα του Ελατόδασους, σε υψόμετρο 1161 μ και απέχει μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα. Αρχικής αξίας 60€. Έκπτωση 50%!!

Στην Πάρνηθα υπάρχει ένα πυκνό δίκτυο καλοδιατηρημένων μονοπατιών, το οποίο καλύπτει όλη την έκταση του βουνού. Πολλά από τα μονοπάτια περνούν μέσα από πηγές, πυκνά δάση και ξέφωτα. Υπάρχει πλήθος επιλογών ανάλογα με την υψομετρική διαφορά που μπορούμε να καλύψουμε (0-800μ.), την απόσταση (500-5.000 μ.) και τον χρόνο (30΄- 6 ώρες) που χρειαζόμαστε. Παράλληλα, στη διαδρομή παρατηρούμε διάφορες ζώνες βλάστησης: τα έλατα, τα πεύκα, τα πουρνάρια, τα κέδρα, τα πλατάνια, τα φρύγανα.

Τα σημαντικότερα μονοπάτια είναι σηματοδοτημένα είτε με απλά κόκκινα σημάδια στους βράχους και τα δέντρα είτε με κόκκινες ταινίες ή τέλος με ειδικά σημάδια για κάθε μονοπάτι, όπως κόκκινο τρίγωνο, κόκκινο τετράγωνο, κίτρινος ρόμβος κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο, ακολουθώντας το ίδιο σχήμα και χρώμα, μπορεί ο ορειβάτης να βρει το μονοπάτι.

Καταφύγιο Μπάφι
Πληροφορίες: Διαθέτει 25 κρεβάτια, δύο τραπεζαρίες για φαγητό, τζάκι και ντους.
ενοικίαση ποδήλατου
.
Μετά το καταφύγιο Μπάφι υπάρχουν δύο εύκολες διαδρομές τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να επιχειρήσετε. Ανηφορίζοντας από το Μπάφι (από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο) θα βγείτε σε έναν χωματόδρομο που καταλήγει στο καταφύγιο Φλαμπούρι (σε υψόμετρο 1158 μέτρων). Η απόσταση από το Μπάφι είναι 2,5 χλμ. και περίπου 30 λεπτά πεζοπορίας.

Ο κύριος δρόμος που οδηγεί στο καταφύγιο είναι απολαυστικός. Τα μονοπάτια, δεξιά και αριστερά του δρόμου παραδεισένια. Η διαδρομή σε όλο το μήκος της καλύπτεται από έλατα και πλούσια βλάστηση. Από το δρόμο αυτό, εκτός των άλλων, έχετε τη δυνατότητα να ακολουθήσετε το μονοπάτι για το φαράγγι Χούνης και το μονοπάτι που οδηγεί στην πηγή Κατάρα.

Φθάνοντας στο καταφύγιο, θα απολαύσετε μοναδικές εικόνες από τη λίμνη του Μαραθώνα, αλλά και τα χιονισμένα βουνά της Εύβοιας.

Μια άλλη περιοχή που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι το δάσος της Μόλας. Ένα πανέμορφο ξέφωτο περιτριγυρισμένο από πανύψηλα έλατα και κέδρους.
Εκεί μπορείτε να ξαποστάσετε και να γεμίσετε το παγούρι σας με παγωμένο νερό από την πηγή.

Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε τα μονοπάτια που οδηγούν στο Μεσσιανό Νερό, στην Κορομηλιά και στη σπηλιά Κιούση. Ενδείκνυνται για mountain biking καθώς υπάρχουν ειδικές διαδρομές για ποδήλατα.

Στη Μόλα, πέρα από το γεγονός ότι θα εντυπωσιαστείτε από το πανέμορφο σκηνικό, θα αντιληφθείτε χνάρια από ελάφια, και αν είστε τυχεροί ίσως να τα συναντήσετε στο δρόμο σας. Από τη Μόλα υπάρχουν μονοπάτια για τα υπέροχα δάση Σαλονίκη και Λοιμικό.

Γενικότερα, η Πάρνηθα αποτελεί έναν παράδεισο μέσα στην πόλη με εκατοντάδες μονοπάτια, πηγές, χαράδρες και φαράγγια, πλούσια βλάστηση και πανίδα: 29 είδη θηλαστικών όπως ελάφια, ζαρκάδια, σκίουροι και αλεπούδες ζουν ελεύθερα στο δρυμό και 120 είδη πτηνών όπως αετοί και γεράκια πετούν αγέρωχα σε μια περιοχή που αποτελεί το φυσικό σύνορο της Αττικής με τη Βοιωτία.

Ο πλούτος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην Πάρνηθα σε συνδυασμό με τη περιβαλλοντολογική σημασία της για την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα, αποτελούν μοναδική κληρονομιά για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης. Και όλα αυτά σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας

Η Προσφορά Έχει Λήξει. Δείτε Παρόμοιες ΠροσφορέςComments are closed.

Ένα Λεπτό! Έκανες Εγγραφή στο NewsLetter μας
για να Λαμβάνεις Κάθε Βδομάδα τις Καλύτερες Προσφορές Μας στο E-Mail Σου?

* Διεύθυνση Email: